Spaghetti met vis en garnalen

Laatst waren we de vriezer eens aan het uitzoeken. Vaak kom je dan dingen tegen waarvan je bijna vergeten was dat je ze had. Zo kwamen we langs een aantal zakken bevroren vis en garnalen. Los van elkaar was het net te weinig om er wat leuks mee te kunnen doen. Dus was het het makkelijkste om ze te combineren. Samen met wat groente en een tomatensaus creëerde ik er deze eenvoudige pasta van. _PSA6625.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 tot 350 gr spaghetti
  • ± 500 gr diepvries vis en/of garnalen, ontdooid
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes ± een half blik water
  • 100 ml witte wijn
  • snufje chili vlokken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl cajun kruiden
  • flinke hand verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de vis in hapklare stukken en zet apart.
Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in kleine blokjes.
Verhit een grote pan met dikke bodem met wat olie en voeg de ui toe.
Bak de ui voor een minuut of 3 en pers vervolgens de knoflook er boven uit.
Voeg een snufje chili vlokken toe samen met de oregano en bak even mee.
Doe de paprika en courgette erbij, bak voor ongeveer 5 minuten en roer af en toe.
Roer de cajun kruiden en tomatenpuree er goed doorheen.
Schenk de witte wijn erbij en laat al roerend voor de helft inkoken.
Voeg de tomatenblokjes toe en schenk het water erbij.
Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 minuten koken.
Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzing op de verpakking en giet af.
Voeg de vis en garnalen toe aan de saus.
Roer voorzichtig door zodat het niet breekt en laat 5 minuten zachtjes pruttelen of tot de vis en garnalen gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de pasta en peterselie erdoor en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s