‘Hollandse’ mini pizza met ham en kaas

De titel klinkt misschien een beetje vreemd. Maar het leek me wel leuk om een keer mini pizza’s te maken met een paar ‘Hollandse’ smaken. Want wie zegt dat pizza perse met tomatensaus gemaakt moet worden? In plaats van tomatensaus koos ik deze keer namelijk voor onder andere mosterd en mayonaise. Het was de bedoeling om in dit recept beschuitbollen te gebruiken. Maar precies toen ik ze nodig had waren ze natuurlijk uitverkocht. Om die reden heb ik voor afbakbroodjes gekozen. En om alles nog wat Nederlandser te maken moest ik er natuurlijk ook wat ham en kaas op doen. Op deze manier heb je als het ware een warm broodje ham en kaas, maar dan net even anders._PSA6612.jpg
Dit heb je nodig voor 8 stuks:

  • 4 afbak broodjes
  • 8 plakjes achterham
  • 4 plakken kaas
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1/2 tl gedroogde dragon
  • 1 takje verse peterselie, fijngehakt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de broodjes en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
Doe de mayonaise in een kom en voeg hier de mosterd en dragon aan toe.
Meng dit goed door elkaar en besmeer alle broodjes hiermee.
Leg hier een plakje ham op en verdeel de plakjes kaas over de 8 halve broodjes.
Bak ze in de oven voor 8 tot 10 minuten.
Haal ze uit de oven en bestrooi ze met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s