Mini quiche met olijven, gedroogde tomaat en geitenkaas

Wie zegt dat je voor de lunch altijd maar brood of salades moet eten? Het is namelijk erg leuk om eens lekker te variëren en bijvoorbeeld deze mini quiche te maken. Met een maar een aantal ingrediënten heb je in een handomdraai een lekkere lunch voor jezelf gemaakt. Je kunt deze quiche zowel warm als koud eten. Wat hem dan ook gelijk weer perfect maakt om mee te nemen. Handig als je bijvoorbeeld wat lekkere hapjes mee moet nemen voor een brunch. _PSA6595.jpg

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 plakjes hartige taart deeg, ontdooid
  • 2 grote eieren
  • 4 gedroogde tomaten
  • 8 zwarte olijven, ontpit
  • 2 takjes verse tijm
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • ± 50 gr zachte geitenkaas
  • eventueel een klein scheutje melk
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 4 mini quiche vormpjes in met wat boter of olie.
Bekleed de vormpjes met de plakjes deeg en prik er met een vork gaatjes in.
Breek de eieren in een kom, voeg wat peper en zout toe en klop het geheel goed los.
Voeg eventueel nog een scheutje melk toe.
Snijd de gedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes.
Verdeel ze over de vormpjes en doe het zelfde met de zachte geitenkaas.
Bestrooi het geheel met een beetje gedroogde oregano.
Ris de blaadjes van de takjes tijm af en verdeel deze over de vormpjes.
Schenk vervolgens het ei mengsel erover.
Bak het in de oven voor ongeveer 25 minuten of tot het goudbruin begint te worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s