Kalkoenburgers met appel en citroen

Zo op zijn tijd hebben we allemaal wel eens heel erg de behoefte aan een goede burger. En dat hoeft natuurlijk niet perse van rundvlees te zijn. Ik maakte hem deze keer bijvoorbeeld van kalkoen gehakt waardoor hij wat lichter is. Als je nou geen kalkoen gehakt kunt vinden, kun je er ook voor kiezen om wat kalkoenfilet fijn te malen of om kip gehakt te gebruiken. De appel en citroen zorgen ervoor dat de burger lekker fris blijft. Iets wat weer heel goed werkt met de kaas die er bovenop gaat. Ik gebruikte in dit geval wat plakjes belegen kaas, omdat die toevallig nog in de koelkast lagen. Maar wat plakjes cheddar kaas zou ook erg lekker zijn bijvoorbeeld. Het ligt er maar net aan wat je lekker vind. _PSA6585.jpg

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 zachte ronde broodjes (ik gebruikte mais bollen)
  • 350 gr kalkoen gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine granny smith appel
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een 1/2 citroen
  • paneermeel naar behoefte
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 4 plakken kaas
  • 4 el mayonaise
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe het gehakt in een kom en rasp hier de schil van 1 citroen boven.
Pers 1 helft van de citroen boven de kom uit.
Snijd de ui en appel in kleine stukjes en doe dit bij het gehakt in de kom.
Doe de peterselie erbij samen met wat zout en peper.
Meng het geheel door elkaar met je handen en voeg wat paneermeel toe als dat nodig is.
Ik gebruikte in dit geval ongeveer 1 el paneermeel.
Vorm nu 4 gelijke burgers van het gehakt mengsel en leg ze op een bord.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter en leg de burgers er in.
Bak de burgers voor 6 tot 8 minuten om en om bruin en gaar.
De burger is gaar wanneer er helder vocht uit komt wanneer je er in prikt.
Leg de laatste 2 minuten van de tijd wat plakjes kaas op de burgers en leg een deksel op de pan.
Snijd ondertussen de broodjes doormidden en besmeer de bodem met wat mayonaise.
Zet het vuur uit wanneer de kaas gesmolten is.
Verdeel de burgers over de broodjes en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s