Italiaanse croissantjes uit de oven

_PSA6544.jpg
Wat doe je wanneer je croissantjes over hebt die eigenlijk oud zijn geworden? Normaal zou je denken dat je ze weg moet gooien, maar dat hoeft helemaal niet. Wanneer we bijvoorbeeld oud brood over hebben, maken we er wel eens wentelteefjes van of stoppen we ze in de broodrooster. Zo kun je met oude croissantjes ook hele lekkere dingen maken. Door ze te beleggen en even in de oven te bakken kun je ze namelijk nog prima eten. Met oude croissantjes werkt het trouwens zelfs beter dan met verse. De oude behouden hun vorm namelijk veel beter terwijl de verse helemaal inzakken door het beleg. Ik belegde ze deze keer met wat pesto, tomaat en mozzarella. Maar dat is natuurlijk maar een enkel voorbeeld. _PSA6559.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 grote croissantjes, het liefst van 1 dag oud
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el groene pesto
  • 4 tot 5 cherry tomaten
  • vers gemalen peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
Halveer de croissantjes in de lengte en leg ze met de gesneden kant naar boven op de bakplaat.
Snijd de cherry tomaten in vieren en de mozzarella in plakjes.
Besmeer de croissant helften met een dun laagje pesto.
Verdeel hier de cherry tomaatjes over en beleg het vervolgens met de mozzarella.
Bestrooi het geheel met wat vers gemalen peper.
Bak ze in de oven voor 10 tot 15 minuten of tot de kaas gesmolten is naar je eigen smaak.
Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s