Volgens mij is het alweer een hele tijd geleden sinds in voor het laatst een ontbijt recept plaatste. Tijd om daar wat verandering in de brengen. Met de combinatie van yoghurt en havermout kun je echt eindeloos variëren. Ik heb er natuurlijk ook al een aantal recepten over gemaakt. Toch is dit recept net een beetje anders. De havermout gaat namelijk, samen met amandelschaafsel en kokosrasp, in de koekenpan zodat hij goudbruin kan worden. Op deze manier komen de smaken beter vrij. Samen met wat kaneel en sinaasappelrasp heb je een heerlijk ontbijt op tafel staan.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- Griekse yoghurt naar smaak
- 2 el havermout
- 1 el kokosrasp
- 2 el amandelschaafsel
- rasp van 1 sinaasappel
- 1/2 tl kaneel
- honing naar smaak.
Zo maak je het:
Verdeel de yoghurt over 2 kommen en roer hier naar behoefte wat honing doorheen.
Doe de havermout samen met de kokosrasp en het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
Zet het vuur aan en schep het mengsel regelmatig om.
Houd het goed in de gaten want zodra het begint te verkleuren kan het ineens heel snel gaan.
Zet het vuur uit wanneer het mengsel goudbruin is en roer de kaneel erdoor.
Verdeel het over de yoghurt en rasp de schil van een sinaasappel erboven.
Druppel er eventueel nog wat extra honing over en serveer.
Eet smakelijk!