Het hele huis, behalve ik, zat thuis met griep op de bank. Dus wat doe je dan? Juist, kippensoep maken. Wel een beetje anders dan de traditionele variant natuurlijk, want het moet wel een beetje interessant blijven. Ik maakte de soep wat romiger door er wat slagroom aan toe te voegen en gebruikte daarnaast ook wat paprika poeder voor wat extra smaak. Voor wat extra vulling voegde ik er nog wat mais en doperwten aan toe. Deze soep is trouwens ook redelijk snel klaar waardoor hij ideaal is voor de lunch bijvoorbeeld.
Dit heb je nodig voor ± 1 liter:
- 300 gr kipfilet
- 1 liter kippenbouillon
- 1 klein blikje mais, afgespoeld en uitgelekt
- 75 gr doperwten, ontdooid
- 1 ui
- 75 tot 100 ml slagroom
- 1 tl paprika poeder
- 1 el bloem
- zout en peper
Zo maak je het:
Doe de kipfilet in een pan en vul hem met water.
Breng aan de kook en laat de kip zachtjes voor 10 minuten koken of tot het gaar is.
Laat het op een bord afkoelen en pluk het vervolgens met 2 vorken in kleine stukjes.
Snipper ondertussen een ui en verhit een grote diepe pan met dikke bodem met een klontje boter.
Fruit de ui voor een minuut of 3 tot deze zacht begint te worden.
Roer de bloem en paprika poeder erdoor en bak nog even een minuutje al roerend tot de bloem gaar is.
Schenk de bouillon erbij en laat het met de deksel op de pan zo’n 10 minuten koken op laag vuur.
Haal de deksel van de pan en voeg de slagroom, kip, mais en doperwten toe.
Breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen zonder deksel.
Breng op smaak met zout en peper als dat nodig is en serveer eventueel met wat brood.
Eet smakelijk!