Er zijn een aantal ingrediënten waar ik gek op ben. Twee daarvan zijn onder andere eieren en aardappelen. Dat klinkt misschien een beetje saai. Maar het zijn wel basis producten waar je een heleboel verschillende dingen mee kunt maken. Zo maakte ik deze tortilla met courgette en geraspte geitenkaas. Door verschillende kruiden toe te voegen kun je de tortilla extra smaak geven en er lekker mee variëren zodat hij iedere keer weer net een beetje anders smaakt. Ik at dit deze keer als lunch maar je zou het ook prima als snelle avondmaaltijd kunnen eten. Door de aardappelen en de courgette in hele dunne plakjes te snijden is het namelijk vrij snel gaar.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 3 tot 4 eieren
- 1 kleine courgette
- ±300 gr vastkokende aardappelen, geschild
- 2 handjes geraspte geitenkaas
- 1 el fijngehakte verse peterselie
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl knoflook poeder
- 1 tl ui poeder
- snufje cayennepeper
- scheutje slagroom
- zout
Zo maak je het:
Breek de eieren in een kom en klop het los met een scheutje slagroom en zout.
Zet apart en snijd de aardappelen en de courgette in hele dunne plakjes.
Als je het makkelijker vind kun je dit ook met een mandoline doen.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter en voeg de aardappelschijfjes en courgette plakjes toe.
Bestrooi met wat zout en schep alles goed om.
Bak het in een minuut of 10 beetgaar en vergeet niet regelmatig om te scheppen.
Doe er eventueel tussendoor een deksel op als je dit nodig vind.
Voeg halverwege de gedroogde oregano, ui poeder, knoflook poeder en cayennepeper toe en meng goed.
Voeg het ei mengsel toe en zet het vuur laag.
Verdeel de helft van de geraspte kaas toe en meng alles even door zodat het goed verdeeld is.
Strooi de rest van de kaas erover en doe de deksel op de pan.
Bak de tortilla nu tot al het ei gestold is.
Verdeel de tortilla over 2 borden en bestrooi met de verse peterselie.
Eet smakelijk!