Bij iedereen staat er wel eens een lekkere kaasfondue op tafel. Vooral in de winter is het bij veel mensen favoriet. Maar je kunt dit zelfde idee creëren met een camembert kaas uit de oven. Bij ons in de winkel verkopen we een ‘Cheese Baker‘. Dit is een klein pannetje met een brander eronder voor een waxinelichtje wat je ook bij een fondue pan vind. Een camembert kaas past hier precies in. Je kunt hier dus verschillende smaken aan toevoegen en hem vervolgens bakken in de oven tot de kaas gesmolten is. Nou is het enorm leuk om hier lekker veel mee te variëren. De meest klassieke combinatie is bijvoorbeeld knoflook en rozemarijn. Maar deze keer maakte ik een versie met groene pesto en gedroogde tomaten. Je kunt dit natuurlijk in plaats van een kaasfondue eten, maar mijn persoonlijke favoriet is om hem ’s avonds als snack op tafel te zetten.
Dit heb je nodig:
- 1 camembert
- 1 el groene pesto
- 1 flinke gedroogde tomaat
- 1 teen knoflook
- stokbrood, in plakken
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het pannetje ligt in met wat olie. Leg het kaasje erin en snijd de bovenkant kruislings in.
Snijd het teentje knoflook in plakjes en stop deze in de inkepingen die je net hebt gemaakt.
Druppel er nog wat olie over en zet hem in de oven voor 15 tot 20 minuten.
Snijd ondertussen de gedroogde tomaat in hele kleine stukjes.
Haal het pannetje uit de oven en houd hem warm op de brander (zoals je ook met een fondue zou doen).
Druppel er de groene pesto over en verdeel de stukjes gedroogde tomaat erover.
Serveer samen met het gesneden stokbrood.
Eet smakelijk!