Wanneer ik de avond moet werken, haal ik meestal ter plekke wat te eten. Maar toen ik laatst een aantal avonden achter elkaar moest werken, miste ik de eigen gekookte maaltijden wel een beetje. En dus besloot ik om thuis een eenvoudige pasta klaar te maken, zodat ik die op mijn werk alleen maar hoefde op te warmen. Om hem zo snel mogelijk klaar te hebben, koos ik ervoor om verse tortellini te gebruiken. Maar je kunt natuurlijk iedere pasta gebruiken die je lekker vind. De saus maakte ik op basis van cherry tomaten en slagroom. Voor extra smaak gebruike ik een stukje chorizo en wat verse basilicum. Door de chorizo te gebruiken, zorg je er gelijk voor dat je bijna geen zout of peper hoeft te gebruiken. De worst is namelijk al zout genoeg van zichzelf.
Dit heb je nodig voor ± 1 tot 2 personen:
- 250 gr pasta naar keuze
- 250 gr cherry tomaten
- 1 kleine ui
- 40 gr chorizo
- 3 tot 4 el slagroom
- 2 takken basilicum, blaadjes fijngehakt
- snufje suiker
- eventueel zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de cherry tomaten in vieren en snipper de ui.
Verwijder het velletje van de chorizo en snijd het vlees in kleine blokjes.
Verhit een pannetje zonder olie of boter en voeg de chorizo toe.
Bak de chorizo voor een minuut of 5 tot alle olie goed is vrijgekomen maar de chorizo nog niet krokant is geworden.
Voeg de ui toe en bak deze in een paar minuten glazig.
Schep de cherry tomaten erdoor en bak deze in 10 minuten, met de deksel op de pan, tot een grove saus.
Vergeet niet af en toe te roeren zodat het niet aanbakt.
Voeg een snufje suiker toe en roer goed door.
Schenk de slagroom erbij samen met eventueel wat zout en peper en laat dit nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met kokend water.
Giet af en schep de pasta bij de saus.
Voeg de basilicum toe en roer alles goed door.
Doe er eventueel wat extra slagroom bij als dat nodig is en serveer.
Eet smakelijk!