Gerookte makreel is een vis die we eigenlijk bijna nooit eten, terwijl het juist heel erg lekker is. Om die reden besloot ik er deze keer wel eens iets mee te doen. De meest makkelijke en snelle manier is om er een salade mee te maken. In dit recept heb ik er een klein Italiaans tintje aan gegeven door verse tomaat, gedroogde tomaat en basilicum te gebruiken. Ik serveerde hem samen met een focaccia brood, maar een ander brood wat je lekker vind kan ook prima.
Dit heb je nodig:
- 170 gr gerookte makreel filet
- 3 grote gedroogde tomaten
- 1 tomaat
- 1/2 bakje verse basilicum
- 2 el mayonaise
- scheutje citroensap
- peper naar smaak
Zo maak je het:
Verdeel de gerookte makreel is snippers en doe ze in een kom.
Snijd de gedroogde tomaat in kleine stukjes en hak de basilicum fijn.
Snijd de tomaat in plakken, verwijder de zaadjes en snijd de rest in blokjes.
Doe de tomaat, gedroogde tomaat en basilicum bij de makreel en voeg mayonaise toe.
Roer goed door elkaar en breng op smaak met citroensap en peper.
Zout is naar mijn mening niet echt nodig omdat de vis al zout genoeg is van zichzelf, maar voeg het gerust toe als je dit wel nodig vind.
Serveer de salade met een stuk brood.
Eet smakelijk!
Hoi Pauline,
Ook lekker en makkelijk is gerookte makreel te serveren bij wortelsoep:
gewoon de hete soep bovenover de makreel gieten en onmiddellijk serveren.
Warme groet en dank voor je recept,
Stef
LikeLike
Ow dat klinkt ook echt heerlijk! Bedankt voor de tip
LikeGeliked door 1 persoon