Persoonlijk vind ik een stuk kip al snel droog worden wanneer het gebakken is. Een van de makkelijkste oplossingen hiervoor is om de kip te marineren. Zelfs een uurtje in de marinade kan al genoeg zijn. De kip word door de marinade namelijk een stuk zachter, wat het eten een stuk aangenamer maakt. Daarnaast krijgt de kip ook nog eens op een hele makkelijke manier ineens veel meer smaak. Ik serveerde deze kip met wat geroosterde groente uit de oven, maar je zou er ook bijvoorbeeld een lekkere salade bij kunnen maken.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 3 tot 4 kipfilet (600 gram)
- 250 ml magere yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- sap en rasp van 1 citroen
- 2 el mosterd
- een flinke hand verse peterselie fijngehakt
- 2 el olie
- zout en peper
Zo maak je het:
Doe de yoghurt samen met de mosterd en de olie in een kom en pers hier de teentjes knoflook boven uit.
Roer de rasp en het sap erdoor.
Voeg de peterselie, wat zout en peper toe en roer goed door elkaar.
Snijd de kip in de lengte in grove repen.
Ik maakte van 1 stuk kipfilet 3 tot 4 repen.
Roer ze door de marinade en zorg ervoor dat alle stukken kip bedekt zijn met een laagje.
Dek af en laat het in de koelkast staan voor minimaal 1 uur.
Ik maak het meestal begin van de middag zodat het een paar uur in de marinade staat.
Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag zonder olie of boter.
Laat de kip een beetje uitlekken en leg ze vervolgens in de pan.
Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar en verwijder het vocht wat vrijkomt met een stuk keukenpapier.
Let er wel op dat je de kip in delen bakt en de pan niet te vol legt.
De kip word dan namelijk minder snel bruin en er komt vaak ook veel meer vocht vrij.
Door het in delen te bakken kun je dit wat makkelijker regelen.
Eet smakelijk!