Parelcouscous met aubergine, parmaham en granaatappel pitten

_PSA6389.jpg
Een aantal jaar geleden, nog voor ik mijn blog was begonnen, maakte ik wel eens een recept met geroosterde aubergine en parmaham uit de oven. Dit recept was de eerste keer dat ik het kruid garam masala leerde kennen. Ik was er echt opslag fan van. Inmiddels kun je dit standaard in mijn kruidenla vinden. Laatst dacht ik ineens terug aan dat recept. En ondanks dat ik al lang niet meer weet waar ik het recept vandaan had, weet ik nog precies hoe het smaakte. En dus besloot ik er mijn eigen versie van te maken. Met uiteindelijk deze lauw warme salade als resultaat. Je kunt deze salade trouwens zowel warm als koud eten. De keuze is aan jou. _PSA6398.jpg
Dit heb je nodig voor ruim 2 personen:

  • 150 gr parelcouscous
  • 1 niet al te grote aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 tl garam masala
  • 4 el olie
  • sap van een 1/2 citroen
  • 50 tot 100 gr parmaham
  • 75 gr granaatappel pitjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
Giet af en laat het uitlekken.
Maak ondertussen een dressing van de 4 el olie, het citroensap, zout, peper en de verse peterselie.
Roer dit mengsel door de parelcouscous en zet apart.
Snipper de rode ui en snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 tot 1 1/2 cm.
Verhit wat olie of boter in een wok en bak de ui in 2 minuten zacht.
Voeg de aubergine toe en schep even om.
Strooi de garam masala erbij samen met wat zout en peper.
Bak de aubergine onder af en toe roeren in 5 tot 10 minuten gaar.
Roer dit door het parelcouscous mengsel.
Breng eventueel extra op smaak met zout, peper en citroensap.
Snijd of scheur de parmaham in grove stukken en verdeel dit over de salade.
Bestrooi het geheel met de granaatappel pitjes en eventueel wat extra peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s