Quesadilla’s maak ik meestal wanneer ik een paar tortilla’s over heb. Je kunt ze vaak wel even in de koelkast bewaren, maar toch worden ze al vrij snel oud. Quesadilla’s zijn dan vaak de beste oplossing. Met de vulling kun je ook lekker veel variëren. Vandaag maakte ik een vulling op basis van tonijn, appel en kaas. Je kunt dit soort recepten ook ideaal gebruiken om wat restjes uit de koelkast op te maken. Zo had ik nog een restje roomkaas over die ik er ook gelijk bij heb gedaan.
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 2 grote tortilla’s
- 1 blikje tonijn, uitgelekt
- 1/2 groene appel
- 1 flinke hand geraspte kaas
- 1 el roomkaas, naturel
- 1 el fijngehakte verse peterselie
- zout en peper
Zo maak je het:
Doe de tonijn in een kom en roer hier wat zout, peper en een flinke eetlepel roomkaas doorheen.
Was de appel en snijd hem in kleine stukjes.
Doe dit samen met de fijngehakte peterselie bij het tonijn mengsel. R
Roer goed door elkaar en zet even apart.
Bedek de bodem van 1 tortilla met de helft van de geraspte kaas.
Verdeel hier het tonijn mengsel op en druk het een beetje aan zodat het goed blijft plakken.
Bedek dit met de rest van de geraspte kaas en leg hier de andere tortilla op.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter en bak de quesadilla aan beide kanten goudbruin.
Zet het vuur niet te hoog, anders is de tortilla al bruin voor de kaas gesmolten is.
Snijd de quesadilla in punten en serveer.
Eet smakelijk!