Kerst: Ontbijt met ham, ei en tomaat

_PSA6368.jpg
Behalve dat er met kerst vaak een uitgebreid kerstdiner gemaakt word, kiezen mensen ook vaak voor een kerstontbijt. Dus waarom zouden we met kerst het ontbijt niet net even anders maken dan we normaal doen. Iedereen kent de combinatie van ham en ei wel. Maar ik maakte een bakje van de ham en stopte hier wat tomaat, kaas en een ei in. Op die manier maak je er eigenlijk een soort muffin van. In plaats van een vulling van kaas en tomaat zou je natuurlijk ook voor iets heel anders kunnen kiezen om ze zo helemaal naar je eigen smaak aan te passen. _PSA6377.jpg
Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 plakken ham
  • 4 eieren
  • 1 kleine tomaat
  • 1 handje geraspte kaas
  • zout, peper
  • bieslook, basilicum of peterselie om te garneren (optioneel)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 4 ramekins in met wat olie.
Bekleed de ramekins met een plak ham.
Snijd de tomaat in plakken, verwijder de zaadjes en snijd de rest in kleine blokjes.
Verdeel deze over de schaaltjes en doe het zelfde met de geraspte kaas.
Breek hier de eieren over en bestrooi met zout en peper.
Bak in de oven voor 15 tot 20 minuten of tot het ei gaar is naar smaak.
Bestrooi met wat verse kruiden naar keuze en serveer met wat geroosterd brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s