Kerst: Bladerdeeg hapje met camembert en cranberry

_PSA6350.jpg
Meestal vind ik het veel leuker om hapjes en kleine voorgerechtjes te verzinnen voor kerst dan hele menu’s of hoofdgerechten. Vaak zijn dat dan hapjes die eenvoudig te maken zijn en die in 1 hap te eten zijn. Deze keer maakte ik deze bladerdeeg hapjes met camembert en cranberry. Ze zijn echt enorm snel in elkaar gezet en staan op die manier ook in no-time op tafel. Daarnaast bevat dit recept ook maar 4 ingrediënten. Ideaal wanneer je eigenlijk niet zoveel tijd hebt en toch iets lekkers op tafel wilt zetten._PSA6358.jpg
Dit heb je nodig voor 12 stuks:

  • 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • ±100 gr camembert of brie
  • een paar el cranberry compote
  • 1 takje rozemarijn
  • zout en peper
  • 1 mini muffin vorm

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffin vorm in met wat olie.
Snijd de kaas in blokjes van ongeveer 2 cm en hak de naaldjes van de rozemarijn fijn.
Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 gelijke vierkantjes en bekleed iedere muffin vorm hiermee.
Stop een blokje kaas in ieder vormpje en bestrooi met wat zout, peper en rozemarijn.
Verdeel hierop een klein beetje cranberry compote (ik gebruikte ongeveer een halve theelepel per vormpje).
Vouw de puntjes van het deeg naar binnen en besmeer de bovenkant van het deeg eventueel met wat losgeklopt ei of een beetje melk.
Bak de hapjes in de oven voor 15 tot 20 minuten.
Laat ze heel even een paar minuutjes afkoelen en haal ze vervolgens uit de vorm.
Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s