Vlamtosti

_PSA6263.jpg

Veel van ons kennen de vlamtosti wel. Het is vooral een tosti met pittig gehakt en kaas. Je vind ze vaak kant en klaar in de supermarkt. Toch had ik het zelf nog nooit gegeten. En waarom weet ik eigenlijk niet. Waarschijnlijk kwam het er gewoon iedere keer niet van. Maar waarom zou je een tosti kant en klaar in de supermarkt kopen als je het heel makkelijk zelf kunt maken. Op deze manier kun je er ook nog je eigen draai aan geven. In mijn geval is dat vooral het gebruik van verschillende kruiden. Wanneer je tosti toch een beetje te pittig is uitgevallen naar je smaak, kun je er ook een beetje mayonaise bij serveren.

_PSA6270.jpg

Dit heb je nodig voor 2 stuks:

  • 4 sneetje wit brood
  • ± 100 gr gehakt
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl knoflook poeder
  • 1/2 tl ui poeder
  • snufje chili poeder of naar smaak
  • 2 plakken cheddar kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en doe het gehakt in de pan.
Voeg de kruiden toe samen met wat zout en peper en bak het gehakt in een paar minuten rul.
Zet het vuur uit en haal het gehakt uit de pan.
Veeg de pan schoon met een stuk keukenpapier.
Verdeel het gehakt mengsel over 2 boterhammen en leg hierop een plak cheddar kaas.
Leg de andere boterhammen erboven op.
Besmeer de buitenkant van de boterhammen met wat olie of boter.
Verhit de zelfde koekenpan weer zonder olie of boter en bak de tosti’s in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Zet het vuur niet te hoog, anders is je tosti al te bruin voor de kaas gesmolten is.
Snijd de tosti’s schuin door midden en serveer eventueel met wat mayonaise.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s