Kip kerrie met sperziebonen en kokosmelk

_PSA6246.jpg
Nu de avonden weer te donker zijn geworden om goed heldere foto’s te maken, probeer ik er wel eens voor te zorgen dat ik gerechten bedenk die ik van to voren kan maken.
Op die manier kan ik overdag foto’s maken en de maaltijd ’s avonds op warmen. Dit recept is daar het ideale voorbeeld van. Het voordeel is ook nog dat het vrij snel klaar is waardoor je ook niet gelijk de hele middag in de keuken staat. In de avond hoef je alleen nog maar je maaltijd op te warmen en er rijst bij te koken. Deze kip kerrie is trouwens heerlijk kruidig waardoor hij ook heerlijk is tijdens een koude avond. Naast kerrie poeder heb ik onder andere nog een snufje chili poeder toegevoegd. Als je hem nou nog pittiger wilt maken, kun je natuurlijk zoveel chili poeder gebruiken als je zelf lekker vind. _PSA6250.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 300 gr kippendijfilet
  • 200 gr sperziebonen
  • 100 gr doperwten, ontdooid
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 400 ml kokosmelk
  • scheutje citroensap
  • 1 1/2 el kerrie poeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn poeder
  • snufje chili poeder
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze.
Kook de sperziebonen 5 minuten voor en giet af.
Snijd de kip in hapklare blokjes.
Verhit een wok of andere diepe pan met wat olie en bak de kip in 5 minuten net gaar.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee.
Roer de kruiden erdoor en voeg wat zout en peper toe.
Bak dit nog eens 5 minuten tot de ui zacht is geworden.
Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten.
Schep de sperziebonen en de doperwten erdoor en laat dit in een paar minuten warm worden.
Schenk de kokosmelk erbij en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Roer goed door en laat het aan de kook komen.
Laat het op laag vuur 5 tot 8 minuten pruttelen of tot de sperziebonen gaar zijn.
Leg eventueel de deksel op de pan als je vind dat er teveel vocht verloren gaat.
Serveer dit samen met wat rijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s