Uitsmijter met ham en tomaat

_PSA6234.jpg

Je kunt wel iedere keer de meest aparte of ingewikkelde combinaties bedenken, maar soms zijn de meest eenvoudige en bekende recepten net zo lekker. Zo ook deze eenvoudige maar overheerlijke uitsmijter. Iedereen kent ze natuurlijk wel, maar je ziet ze toch vrij weinig voorbij komen. Toch vond ik het deze keer wel eens leuk om er wel een recept van online te zetten. Puur omdat ik het altijd wel leuk vind om uit te vinden hoe andere mensen hun uitsmijter het liefste eten. Deze versie bijvoorbeeld met ham, kaas en tomaat is altijd al een favoriet bij mij geweest.

_PSA6236.jpg

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 4 boterhammen
  • 4 eieren
  • 4 plakken ham
  • 4 plakken kaas
  • 2 tomaten
  • 1 tak basilicum, blaadjes grof gehakt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de tomaat in plakken en rooster de boterhammen tot ze wat krokanter zijn.
Op deze manier word het brood iets minder snel nat en sompig.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter en leg er een plak ham in.
Leg hier 2 plakken tomaat op en breek vervolgens een ei erboven.
Bedek het ei vervolgens met een plak kaas en wat zout en peper.
Wanneer je pan groot genoeg is, kun je er 2 tegelijk bakken.
Bak je uitsmijter tot het eiwit gestold is of gewoon zoals jij hem lekker vind.
Je kunt zelf bepalen of je een hele of gebroken dooier wilt.
Leg de uitsmijter op een boterham en bestrooi met wat gehakte basilicum.
Ga nu door tot alle uitsmijters gebakken zijn.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s