Vaak zetten we ’s avonds wel eens een filmpje op en meestal komt er dan al snel een zak chips op tafel. Soms is het wel eens leuk om die saaie zak chips net wat interessanter te maken door er een snelle en vooral lekkere dip bij te maken. In een paar minuten kun je deze dip al op tafel hebben staan. En als je een beetje snel bent, lukt het je zelf in de ingelaste plaspauze zodat je zo min mogelijk van de film hoeft te missen.
Dit heb je nodig:
- 1 zak chips naar keuze (ik koos voor Bugles)
- 200 gr naturel roomkaas, op kamertemperatuur
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 geroosterde paprika
- 3 gedroogde tomaten
- scheutje citroensap
- zout en peper
Zo maak je het:
Roer de roomkaas los in een kom en zet apart.
Hak de geroosterde paprika en gedroogde tomaat in hele kleine stukjes waardoor je bijna een soort tapenade structuur krijgt.
Voeg dit toe aan de roomkaas samen met de Italiaanse kruiden en roer goed door elkaar.
Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
Schep over in een leuk kommetje en serveer het chips naar keuze.
Eet smakelijk!