De laatste keer dat ik pancakes maakte kan ik me eigenlijk niet een smeer herinneren. Daarom zijn ze altijd extra lekker ik ze na lange tijd wel weer eens maak. Deze keer voegde ik er wat extra’s aan toe wat me zo enthousiast maakte dat ik het meteen op heb geschreven. Maar zeg eens eerlijk, wie word er nou niet enthousiast van karamel! De zachte fudge die ik in kleine blokjes had gesneden, smelt namelijk helemaal in de pan waardoor ze een heerlijk zoet laagje op je pancakes vormen.
Dit heb je nodig voor 6 tot 8 stuks:
- 85 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 1/2 el suiker
- snufje zout
- 1 ei
- 150 ml karnemelk
- 1 tl vanille extract
- 85 gr zachte fudge
Zo maak je het:
Doe de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom en roer door elkaar.
Voeg de karnemelk, vanille en ei toe en mix goed tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
Snijd de fudge in kleine stukjes en roer ze door het beslag heen.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schep hoopjes van het beslag in de pan.
Ik gebruikte ongeveer 2 schepjes per pancake.
Zet het vuur niet te hoog en bak ze in een paar minuten goudbruin.
Een goede indicatie wanneer je ze om moet draaien zijn de belletjes die aan de oppervlakte verschijnen en kapot knappen.
Ga zo door tot al het beslag op is en serveer.
Eet smakelijk!