Cannelloni met spinazie en ricotta

_PSA6180.jpg

Toen ik vorig jaar op vakantie was in Italië at ik voor het eerst cannelloni. Iets wat al jaren op mijn lijstje stond. Het was in ieder geval heerlijk! Maar het volgende wat op mijn bucketlist stond was om het natuurlijk een keer zelf te maken. Ik stelde het iedere keer weer uit omdat het maken van die rolletjes zo’n gedoe leek. Gelukkig viel dat achteraf reuze mee en was het recept zeer geslaagd. Ik had alles al in de middag klaar gemaakt zodat ik het ’s avonds alleen nog maar in de oven hoefde te schuiven. Verder maakte ik er ook nog een groene salade bij om de avondmaaltijd compleet te maken.

_PSA6185.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 10 tot 12 verse lasagne vellen
  • 450 gr diepvries spinazie, ontdooid
  • 250 gr ricotta
  • 3 braadworsten
  • 2 el verse basilicum, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • scheutje witte wijn
  • scheutje water
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 handje geraspte mozzarella
  • 1 handje geraspte belegen kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en doe de spinazie in een kom samen met de ricotta en de basilicum.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter.
Verwijder het velletje van de braadworst en breek het vlees in stukjes boven de koekenpan.
Breek het stukjes verder los met een spatel en bak alles tot het gaar is.
Laat het ‘gehakt’ uitlekken en afkoelen, roer het door het spinazie mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit wat olie in een steelpan en voeg de ui en knoflook toe.
Bak dit 2 minuten tot het ui zachter is geworden en voeg de tomatenpuree en een scheutje witte wijn toe.
Roer dit voor een minuutje door en voeg het blik tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden, een scheutje water en wat zout en peper.
Als de saus iets te zurig is, kun je nog een snufje suiker toevoegen.
Roer alles goed door en laat zachtjes voor 10 minuten pruttelen.
Zet het vuur uit en zet apart.
Haal voorzichtig de lasagne bladen van elkaar af zonder ze te scheuren.
Kook de bladen een minuutje in kokend water tot ze iets flexibeler worden zodat je ze op kunt rollen.
Leg de bladen voorzichtig tussen 2 theedoeken om uitdrogen te voorkomen.
Verdeel 3 el tomatensaus op de bodem van een ovenschaal.
Leg een lasagne blad voor je op een snijplank en leg hier wat van het spinazie mengsel op.
Rol het blad vervolgens op als een sigaar en leg hem in de ovenschaal.
Ga zo door tot alle vulling op is en de rolletjes strak tegen elkaar aan liggen.
Verdeel de rest van de tomatensaus erover en bestrooi met de 2 soorten geraspte kaas.
Bak de cannelloni in de oven op 180 graden voor 35 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s