Laatst was ik wat nieuwe kookboeken aan het doorbladeren toen ik langs een recept kwam met garnalen en feta. Ik realiseerde me ineens hoe lang het geleden was dat ik iets met garnalen gemaakt had. En aangezien ik het nog niet eerder met feta gecombineerd had leek het me wel leuk om daar iets mee toe verzinnen. Uiteindelijk werd het een soort paella achtig gerecht met een Midden Oosters tintje door de ras el hanout kruiden die ik ervoor gebruikte. In plaats van bulgur zou je ook bijvoorbeeld couscous of rijst kunnen gebruiken.
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:
- 230 gr bulgur
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 300 tot 350 gr diepvries garnalen, ontdooid
- 1 aubergine
- 200 gr feta
- 1 1/2 blik tomatenblokjes
- 2 tl ras el hanout
- 1/2 tl kerrie poeder
- 1/2 tl chili vlokken, of naar smaak
- flinke pluk verse peterselie, fijngehakt
- zout en peper
Zo maak je het:
Kook de bulgur volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet het af en zet apart.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Snijd de aubergine in blokjes van 1 tot 2 cm.
Verkruimel de feta in een kommetje en zet apart.
Verhit wat olie of boter in een diepe pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
Bak deze voor een minuut of 2 tot ze zacht zijn en voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe.
Roer de aubergine, ras el hanout, kerrie poeder en chili vlokken erdoor en bak dit al roerend voor een minuut of 5 tot de aubergine iets zachter begint te worden.
Voeg wat peper en zout toe en roer de tomatenblokjes erdoor.
Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat dit voor 10 minuten zachtjes pruttelen tot de aubergine gaar is.
Roer de garnalen erdoor en laat dit 5 minuten zachtjes koken of tot ze net gaar zijn.
Voeg de bulgur toe samen met de peterselie en de helft van de feta.
Roer dit goed door elkaar en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Serveer de rest van de feta er bij voor als je op je bord nog wat extra wilt toevoegen.
Eet smakelijk!