Gnocchi met gehakt, sperziebonen en champignons

_PSA5983.jpg

Een maaltijd die je in 20 minuten gemaakt hebt, kan net zo lekker zijn als een maaltijd waar je 3 uur over gedaan hebt. Dit recept is daar een heel goed voorbeeld van. In dit geval duurt het maken van de saus het langste. De gnocchi is namelijk binnen 5 minuten al gekookt. Deze maaltijd is dan ook ideaal voor de doordeweekse avonden. Wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken. De saus zou je zelfs al van te voren kunnen maken. In plaats van gnocchi zou je ook voor pasta of rijst kunnen kiezen. Het is maar net waar je zelf zin in hebt.

_PSA5997.jpg

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 500 gr gnocchi
  • 150 gr sperziebonen
  • 250 gr kastanje champignons
  • 300 gr gehakt
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • snufje cayenne peper
  • zout

Zo maak je het:

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de bonen door midden.
Kook ze 4 minuten voor in kokend water en giet af.
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.
Verhit wat olie in een wok of andere diepe pan met dikke bodem en voeg de ui en knoflook toe.
Bak deze in een 3 minuten zacht en voeg het gehakt toe.
Bak het gehakt in een paar minuten rul.
Voeg de champignons toe en bak deze voor een minuut of 3 tot ze wat geslonken zijn.
Roer de sperziebonen, paprika poeder, oregano, cayenne peper en zout erdoor en bak nogmaals 3 minuten.
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat zachtjes voor 5 minuten pruttelen tot de sperziebonen beetgaar zijn.
Kook ondertussen de gnocchi volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet het af en roer de gnocchi door de saus.
Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en serveer met wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s