Jambalaya met rookworst uit de wok

_PSA5957.jpg

Meestal eten we rookworst alleen in de winter bij een stamppot. Maar waarom zou je de rest van het jaar geen rookworst eten? Er zijn namelijk genoeg andere mogelijkheden om het te gebruiken. Zoals deze ‘jambalaya’ bijvoorbeeld. Jambalaya lijkt erg veel op paella. Het verschil zit hem in vaak in de kruiden en de vis. In paella gebruik je vaak saffraan terwijl ik hier cajun kruiden gebruik. Verder heb ik de vis en de garnalen hier weggelaten. Als variatie gebruik ik rookworst in plaats van chorizo. Op deze manier krijgt dit gerecht gelijk een klein Nederlands tintje. Normaal gesproken word de rijst door het groente mengsel geroerd, maar ik heb er voor gekozen om het apart te serveren. Deze maaltijd kun je trouwens prima van te voren klaarmaken. Zo hoef je hem later alleen nog maar even op te warmen.

_PSA5965.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 350 tot 400 gr kippendij filet
  • 275 gr rookworst
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 250 gr champignons
  • 300 ml passata
  • 2 el verse fijngehakte peterselie
  • 2 tl cajun kruiden
  • zout en peper
  • rijst voor erbij

Zo maak je het:

Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd het vervolgens in kleine stukjes.
Snipper de ui en snijd de paprika in stukken van ongeveer 2 cm.
Snijd de champignons en de rookworst in plakjes.
Pak een schone snijplank en snijd de kip in reepjes.
Verhit en wok met wat olie en voeg de kip en de helft van de cajun kruiden toe.
Bak de kip in een paar minuten gaar en haal uit de pan.
Voeg de ui en bleekselderij toe en bak dit voor een minuut of 3 of tot de ui zacht is.
Voeg de paprika en champignons toe en strooi de rest van de cajun kruiden erbij.
Roer goed door en bak een minuut of 5 tot de champignons geslonken zijn.
Roer de kip en rookworst erdoor en warm even een minuutje mee tot het goed warm is.
Schenk de passaat erbij en roer goed door.
Laat dit nog 5 minuten onder af en toe roeren zachtjes pruttelen en breng alles op smaak met zout en peper.
Roer als laatste de peterselie erdoor en serveer met gekookte rijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s