Een quiche hoef je lang niet altijd in een groot formaat te maken. Het is namelijk ook erg leuk om ze af en toe in 1 persoons vormpjes te maken. Je kunt ze bijvoorbeeld neerzetten bij een buffet of er een voorgerecht mee maken. Maar je kunt ze ook meenemen naar je werk als lunch. Deze mini quiche heeft daarnaast ook maar een paar ingrediënten en weinig voorbereiding waardoor ze in no-time klaar zijn. Je kunt er voor kiezen om ze warm te serveren, maar koud is ook geen probleem. Je kunt deze mini quiche ook opwarmen in de oven of de magnetron als je ze later wilt eten.
Dit heb je nodig voor 4 stuks:
- 4 plakjes hartige taart deeg, diepvries, ontdooid
- 120 gr broccoli
- ± 50 gr manchego kaas
- 2 eieren
- 2 el creme fraiche
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in kokend water 4 minuten voor.
Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Hak de roosjes in kleine stukjes en doe het zelfde met de manchego.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 4 vormpjes in met wat olie.
Ik gebruik hier kleine quiche vormpjes, maar een muffin vorm kan ook.
Bekleed de vormpjes met hartige taart deeg en prik gaatjes in de bodem.
Verdeel de broccoli en manchego in de vormpjes en bestrooi met wat zout en peper.
Breek de eieren in een kom en voeg de creme fraiche toe samen met wat zout en peper.
Kluts alles goed tot een egaal mengsel en verdeel dit over de vormpjes.
Bak de mini quiche in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin word en het ei gestold is.
Eet smakelijk!