Broodje met rosbief en gekarameliseerde ui

_PSA5878.jpg

Het recept voor dit broodje lag echt al maanden klaar. Het idee kreeg ik namelijk al met kerst toen er een hapje met rosbief en gekarameliseerde ui op tafel kwam. Ik heb toen een paar dagen later dit recept ervan gemaakt, maar het tot nu toch nog niet gemaakt. Om een bepaalde reden kwam er iedere keer iets anders tussen waardoor ik het weer opzij schoof. Vandaag was het dan eindelijk zover en ik vond het stiekem een beetje jammer dat ik zo lang gewacht heb. Want dit broodje is simpel te maken en echt overheerlijk. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld met het karameliseren van de ui.

_PSA5889.jpg
Dit heb je nodig voor 2 broodjes:

  • 2 maisbollen of andere broodjes naar keuze
  • 1 ui
  • 4 plakken rosbief (±100 gr)
  • 1 tomaat, in halve plakken
  • 2 handjes rucola
  • 1/2 tot 1 el bruine suiker
  • een klontje boter
  • 2 el kruidenboter
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de ui in dunne halve ringen en verhit een koekenpan met een klontje boter.
Voeg de ui toe en bak deze in 5 minuten zacht op half hoog vuur.
Zet het vuur laag en voeg eventueel wat extra boter toe wanneer je pan te droog is.
Bestrooi de ui met bruine suiker en roer goed door.
Laat de ui op laag vuur onder af en toe roeren goudbruin worden.
Hoe lang dat duurt hangt af van de soort pan die je gebruikt en hoe dun de ui gesneden is, maar bij mij duurde dit ongeveer 10 minuten.
Ik gebruik hiervoor graag mijn stalen pan zonder anti aanbaklaag die je zelf moet inbranden.
Deze is ideaal om bijvoorbeeld biefstuk te bakken, maar dus ook om ui te karameliseren.

Halveer de broodjes en besmeer de bodem met een flinke laag kruidenboter.
Leg hier wat plakjes rosbief op, gevolgd door een handje rucola en wat plakken tomaat.
Bestrooi dit met wat zout en peper en verdeel de gekarameliseerde ui erover.
Leg de bovenkant van het broodje erop en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s