Review:Restaurant The Walk’In Fish in Rotterdam

Naamloos.png

Mijn moeder en ik zijn vlak na elkaar jarig. Meestal vieren wij onze verjaardag dan ook samen. Maar aangezien we allebei in de zomer jarig zijn, komt het regelmatig voor dat er veel mensen nog op vakantie zijn. Dit jaar was dat dus ook het geval waardoor we in plaats van een verjaardag, kozen voor een dagje weg met als afsluiting een avond uit eten. De keuze viel uiteindelijk op ‘The Walk’In Fish in Rotterdam. Een heerlijk vis restaurant waar we begin van het jaar ook al een keer geweest waren. Net als de vorige keer viel het zo in de smaak, dat ik besloot om wat foto’s te maken om voor jullie een kleine review te kunnen schrijven. Of om in ieder geval te kunnen laten zien wat we gegeten hebben. 
Over het restaurant:
Zoals ik eerder al zei is The Walk’In Fish en visrestaurant. Het bijzondere aan dit restaurant is dat ze de vis regelmatig combineren met ingrediënten die je niet zo snel zou verwachten. Zo zie je wel eens dat vis word gecombineerd met vlees of dat ze bijvoorbeeld lotus gebruiken (iets wat we begin van het jaar voorgeschoteld kregen). Het leuke aan dit restaurant is dat ze werken met duurzame vis en zelfs dat ze regelmatig gerechten ontwikkelen waarbij ze gebruik maken van bijvangst.

Het menu:
Naast dat je bij dit restaurant gewoon van de kaart kunt eten, kun je ook kiezen voor een verrassingsmenu. Iets wat wij meestal wel leuk vinden om te doen aangezien we vaak niet kunnen kiezen. Deze keer kozen wij voor een 4 gangen menu. En aangezien het natuurlijk een verrassing was, heb ik gevraagd of ze het menu voor me wilde opschrijven. Zoiets kan ik namelijk onmogelijk allemaal onthouden. UNADJUSTEDNONRAW_thumb_248e.jpg
Ons eerste voorgerecht bestond uit een ‘Run Down’ gebrande makreel, geserveerd met panna cotta van kokos, een krokant van banaan, ananas, zwarte bonen crème en een dressing van jerk met ananas. Daarbij geserveerd een tartaar van rauwe coquille. Dit gerecht vond ik persoonlijk de grootste verrassing van de avond. Ik lust namelijk geen ananas en toch vond ik dit gerecht heel erg lekker. Het was trouwens ook voor het eerst dat ik een panna cotta at in een hartig gerecht in plaats van een nagerecht.

Het tweede voorgerecht bestond uit een ‘Bouillabaisse’ Klassieke vissoep uit Marseille gereserveerd met een Argentijnse Gamba met groene kruiden vinaigrette, rauwe zalm, schelvis, haricots verts en rouille. Dit was de eerste keer dat ik een gamba helemaal moest pellen en ik moet zeggen dat dat een stuk makkelijker ging dan ik had gedacht. Ik had het idee dat ik deze vissoep al eerder bij hun gegeten had. Iets wat ik totaal niet erg vond, aangezien hij echt heerlijk was! Dit mag je mij met kerst wel voorschotelen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2496.jpg
Het hoofdgerecht was ‘Vis van de dag’ Zeebaars met een boterzachte aardappelpuree, doperwten crème en gepofte doperwten, roodlof en een beurre blanc van gerookte paling. Daarbij geserveerd gebakken eendenlever of soft shell krab fritteau. Wanneer je mij een gerecht met aardappelpuree serveert, scoor je al meteen punten! Dit was om die reden dan ook gelijk mijn favoriete gerecht. Nadeel was alleen dat ik alle soorten lever echt absoluut niet lekker vind. Gelukkig had ik dit aan het begin van de avond al doorgegeven en hebben ze mijn stukje eendenlever vervangen voor de soft shell krab.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_249a.jpgHet nagerecht was een Panna cotta van honing geserveerd met ijs van yoghurt, verse vijgen, een crème van dadels, financiers van Ras el Hanout met een dressing van honing en Ras el Hanout. De Ras el Hanout in dit gerecht was echt enorm verrassend. Ik gebruik deze kruiden eigenlijk alleen in hartige gerechten. Maar in dit nagerecht smaakte het helemaal niet vreemd maar juist heerlijk kruidig. Zeker samen met het zachte van de honing en het zurige van de yoghurt pasta het erg goed. Het was in ieder geval een lekkere afsluiting van de avond.

Restaurant The Walk’In Fish is gevestigd in de Schiedamse Vest 14 in Rotterdam.
Kijk voor meer informatie vooral even op hun website:
www.thewalkinfish.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s