Yoghurt ontbijt met banaan en pindakaas

_PSA5842.jpg
Iedereen die mij een beetje goed kent, weet dat ik in de ochtend altijd een banaan bij het ontbijt eet. Meestal heb ik in de ochtend niet zoveel zin in al die poespas om ontbijt te maken, maar soms maak ik wel eens een uitzondering. Er stond toevallig nog wat Griekse yoghurt in de koelkast die ik hier prima voor kon gebruiken. Een van mijn favoriete manieren om banaan te combineren is door het door de yoghurt te roeren. Een andere favoriet is banaan met pindakaas. Het liefst doe ik dat op een rijstwafel, maar vandaag wilde ik eens wat anders proberen. Ik combineerde vandaag mijn 2 favoriete manieren in 1 recept. Samen met nog een paar andere ingrediënten creëerde ik dit heerlijke ontbijt. _PSA5856.jpg

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 150 tot 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 el havermout
  • 1 banaan
  • 1 el pindakaas
  • 1 el pinda’s zonder zout
  • 1/2 el kokosrasp

Zo maak je het:

Prak de helft van de banaan tot moes met een vork en snijd de andere helft in plakjes.
Roer de moes door de yoghurt en schep dit in een leuke kom.
De bananen moes zorgt ervoor dat je je yoghurt niet extra op smaak hoeft te brengen met bijvoorbeeld honing.
Strooi de havermout over de yoghurt en verdeel de plakjes banaan erover.
Besprenkel dit met wat kokosrasp.
Schep een lepel pindakaas in een magnetron bestendig schaaltje en zet deze voor ongeveer 10 seconden in de magnetron.
Of tot de pindakaas gesmolten is en makkelijk schenkbaar is.
Sprenkel de pindakaas over je ontbijt.
Hak wat pinda’s fijn en verdeel deze over het geheel en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s