Meestal eten we op zaterdag avond altijd iets makkelijks wat we gewoon op de bank met ons bord op schoot op kunnen eten. Dus toen ik laatst onverwachts op zaterdag vrij was, leek het mij de uitgelezen kans om hier eens een keer iets lekkers voor te verzinnen. Ik had eigenlijk trek in pizza. Maar omdat het na weken nog steeds ontzettend warm was, had ik niet zo veel zin om uitgebreid pizzadeeg te gaan kneden. Ik besloot om eens een keer iets anders te proberen en een pita broodje als bodem te gebruiken. Aangezien pita broodjes hol zijn van binnen, kun je ze eenvoudig halveren. Hierdoor heb je meteen 2 dunne mini pizza bodems. In plaats van de gebruikelijke tomatensaus als basis, koos ik er deze keer voor om iets heel anders te doen en ricotta als basis te gebruiken. Ik belegde mijn mini pizza verder met wat courgette, gedroogde tomaat en kipfilet reepjes. Met dit recept heb je eigenlijk binnen een half uurtje al een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Dit heb je nodig voor 6 mini pizza’s:
- 3 grote pita broodjes
- 1/2 courgette
- 75 gr kipfilet reepjes of hamreepjes
- ± 5 zongedroogde tomaten
- 250 gr ricotta
- 1 el verse tijmblaadjes
- snufje knoflook poeder
- snufje ui poeder
- handje geraspte kaas
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de pita broodjes en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
Snijd de courgette in smalle, dunne reepjes en snijd de gedroogde tomaten in kleine blokjes.
Doe de ricotta in een kom en voeg de tijmblaadjes, knoflook poeder en ui poeder toe.
Roer dit door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper.
Besmeer iedere pita broodje met een laagje ricotta.
Verdeel hier de courgette reepjes over, gevolgd door de kipfilet reepjes en de stukjes gedroogde tomaat.
Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas.
Bak de pita pizza’s in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot de kaas gesmolten is en de bodem krokant geworden is.
Eet smakelijk!