Bruschetta met doperwten en zachte geitenkaas

_PSA5811.jpg

De bbq is bij veel mensen waarschijnlijk al verschillende keren aan geweest. De meeste van ons gebruiken de bbq om een lekker stuk vlees of vis te bakken. Maar een bbq is ook ideaal om sneetjes stokbrood op te roosteren. Die kun je dan perfect gebruiken om bruschetta van te maken. Iets wat ik juist wel een lekkere afwisseling vind tussen de hamburgers en de worstjes door. Deze versie met doperwten, avocado en geitenkaas is juist lekker fris en licht waardoor je nog genoeg plek over houd voor andere lekkere dingen.

_PSA5819.jpg

Dit heb je nodig voor ± 10 stuks:

  • 1/2 stokbrood
  • 100 gr diepvries doperwten, ontdooid
  • 1/2 avocado
  • 5 blaadjes munt
  • rasp van 1 citroen
  • klein scheutje citroensap
  • 1 el zachte smeerbare geitenkaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd het stokbrood in plakken en rooster ze op de bbq aan beide kanten krokant en licht gekleurd.
Let wel op want dit kan erg snel gaan.
Wanneer je geen zin hebt om ze op de bbq te leggen, kun je ze ook gewoon roosteren in een broodrooster of de oven.
Laat de doperwten 1 minuutje blancheren in heet water en giet af.
Hak de munt blaadjes fijn en snijd de halve avocado in kleine blokjes.
Doe de munt en avocado bij de doperwten in een kom en rasp de schil van 1 citroen erboven.
Roer de zachte geitenkaas erdoor samen met een klein scheutje citroensap.
Breng op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel over de sneetjes stokbrood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s