Romige pasta met tomaat en kip gehaktballetjes

_PSA5865.jpg
Zoals altijd vieren we op deze datum dubbel feest! Mijn blog is vandaag alweer 3 jaar en daarnaast vier ik zelf ook mijn verjaardag. En ondanks dat ik de laatste tijd minder tijd heb om recepten te maken, ik kan deze twee verjaardagen natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een recept van mijn favoriete pasta met jullie te delen.  

Voor pasta kan je me echt ’s nachts wakker maken. Oké, eigenlijk mag je me ’s nachts helemaal niet wakker maken, maar als het dan toch moet doe het dan maar voor pasta. Mijn week is ook eigenlijk niet compleet als ik het niet minimaal 1 keer heb gegeten. Ik probeer wel iedere keer een andere saus te maken. Tenzij iets echt groot favoriet is (zoals bijvoorbeeld een traditionele bolognese saus), dan maak ik een uitzondering. Een andere grote favoriet, die regelmatig terug komt is tortellini. Deze keer maakte ik een roomsaus op basis van slagroom, roomkaas en tomaat. Verder voegde ik wat prei en champignons toe en maakte ik er ook wat kip gehaktballetjes bij. Mijn kip gehakt was deze keer van zichzelf al zo plakkerig dat ik totaal geen ei nodig had. Ik heb zelfs aardig wat paneermeel toe moeten voegen, omdat ik het anders gewoon niet van mijn vingers kreeg. Ieder soort gehakt kan op dit gebied anders zijn. Dus voeg vooral ei of paneermeel toe wat je zelf nodig vind. Om die reden heb ik er dan ook geen hoeveelheden bij geschreven. _PSA5871.jpg

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 350 gr tortellini
 • ±350 gr kip gehakt
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 1 tl paprika poeder
 • 50 ml witte wijn
 • 1 blik tomatenblokjes
 • ± 10 gedroogde tomaten
 • 100 gr naturel roomkaas
 • 100 ml slagroom
 • 1 ui
 • 250 gr champignons
 • 200 gr prei
 • 10 gr verse basilicum, fijngehakt
 • paneermeel en ei naar behoefte
 • zout en peper

Zo maak je het:

Doe het gehakt in een kom en voeg zout, peper, Italiaanse kruiden en paprika poeder toe.
Voeg naar behoefte paneermeel en/of ei toe.
Meng alles goed door elkaar en rol er kleine balletjes van.
Leg ze op een bord even apart.
Snipper de ui, snijd de prei in ringen, de champignons in plakken en de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Verhit een braadpan met wat olie of boter en bak de balletjes rondom in 5 minuten bruin (ze hoeven nog niet gaar te zijn).
Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
Doe de ui in de pan bij het resterende vet en bak deze in een paar minuten glazig.
Voeg de prei en champignons toe en bak nog 5 minuten tot de groente zacht is.
Schenk de wijn erbij en laat een minuutje inkoken.
Roer de roomkaas, het blik tomatenblokjes, de gedroogde tomaatjes en de slagroom erdoor en doe de balletjes terug in de pan.
Breng op smaak met zout en peper, meng alles goed en breng aan de kook.
Laat het zachtjes op laag vuur pruttelen voor ongeveer 15 minuten of tot de balletjes gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
Intussen kun je de pasta gaar koken en afgieten volgens aanwijzing op de verpakking.
Roer de pasta en de basilicum door de saus en meng goed.
Serveer eventueel met wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s