Pasteitjes met kip en boursin

_PSA5752.jpg

Zo af en toe krijg ik ineens zin om wat te experimenteren met bladerdeeg. De variaties zijn namelijk eindeloos, aangezien je bladerdeeg voor zowel zoet als hartig kunt gebruiken. We weten inmiddels allemaal wel dat ik echt een liefhebber ben voor hartig. Dus die keuze was al snel gemaakt. Ik besloot om een soort pasteitjes te maken. Omdat het nogal heet was die dag koos ik ervoor om iets te creëren met zo weinig mogelijk ingrediënten en stappen. Uiteindelijk ging ik voor kip, champignons en wat boursin als vulling. Ik at deze pasteitjes als lunch, maar je zou ze ook de helft kleiner kunnen maken zodat je ze op een feestje zou kunnen serveren als hapje.

_PSA5760.jpg

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 kipfilet
  • 100 gr kastanje champignons
  • 80 gr boursin
  • 1 kleine ui
  • een paar lepels geraspte kaas
  • zout en peper
  • wat water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snipper de ui en hak de champignons fijn.
Snijd de kip ik kleine blokjes van 1 cm.
Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de ui en champignons toe.
Bak deze voor een minuut of 2 tot ze zachter zijn.
Voeg de kip toe samen met wat zout en peper en bak de kip lichtbruin en gaar.
Zet het vuur uit en laat het kip mengsel iets afkoelen.
Leg wat van het mengsel in het midden van een plakje bladerdeeg en verdeel hier een lepeltje boursin over. Besmeer de randen met wat water zodat het straks beter plakt.
Vouw het dicht in een punt, alsof je appelflappen vouwt, en druk de randen goed aan.
Leg de pasteitjes op de bakplaat en besmeer de bovenkant heel licht met wat water.
Strooi er wat geraspte kaas over (het water zorgt ervoor dat het een beetje blijft plakken).
Bak de pasteitjes in de oven voor 20 tot 25 minuten of tot ze goudbruin zijn en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s