Vis uit de oven is iets wat je bijna niet kunt verpesten. En toch eten we eigenlijk veel te weinig vis tijdens onze avondmaaltijden. Deze snelle en makkelijke vis uit de oven is het ideale recept om daar verandering in te brengen. Het zoetige van de tomaat zorgt er samen met het zoute van de parmezaanse kaas voor dat je binnen no-time een lekkere en zomerse maaltijd op tafel hebt staan. Ik serveerde hem samen met een salade en wat gebakken krieltjes, maar je zou het ook met wat spaghetti of tagliatelle kunnen serveren. Omdat je dit gerecht dan meer als pasta saus serveert, zou je er zelfs ook nog wat room door kunnen roeren. Genoeg mogelijkheden in ieder geval.
Dit heb je nodig voor 3 personen:
- 3 stukken witvis (bijvoorbeeld kabeljauw e.d)
- 3 tomaten
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 2 flinke handen geraspte parmezaanse kaas
- 1 el olie
- zout, peper
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne halve plakjes.
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes.
Snijd de kwarten vervolgens in 3 stukken en doe ze samen met de ui en knoflook in een kom.
Voeg zout, peper en 1 el olie toe en meng goed.
Verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
Dep de stukken vis goed droog en leg ze naast elkaar op het tomaten mengsel.
Probeer de tomaten er wel zoveel mogelijk omheen te leggen in plaats van onder de vis.
Bestrooi de vis met zout en peper en leg op ieder stuk een flinke hoeveelheid parmezaanse kaas.
Bak de vis in de oven voor 20 minuten.
Zet de laatste 5 minuten de grill aan op 250 graden tot de vis net begint te verkleuren en de tomaten goed geroosterd zijn.
Haal de vis uit de oven en bestrooi de ovenschaal met wat verse peterselie.
Serveer samen met een salade en wat gebakken krieltjes of pasta.
Eet smakelijk!
Gemaakt met tongfilet.Heerlijk!
Makkelijk,snel en gezond!
LikeLike