Ken je dat? Dat je verschillende zakjes met kleine hoeveelheden pasta in de kast hebt liggen waarvan je niet weet wat je ermee moet doen? Een pasta salade is daar vaak een hele goede oplossing voor. In dit recept heb ik bijvoorbeeld mijn laatste restje penne aangevuld met macaroni. Aangezien het nogal warm was die dag, besloot ik om er een lekkere salade mee te maken. Ik gebruikte onder andere gerookte zalm, komkommer en citroen en maakte samen met wat yoghurt een lekkere frisse salade. Het gene wat over bleef kon ik de volgende dag weer naar mijn werk meenemen.
Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:
- 250 gr pasta
- 200 gr gerookte zalm
- 125 gr roze garnalen
- 1/2 komkommer
- 2 el kappertjes
- 2 el basilicum, fijngehakt
- 150 ml magere yoghurt
- rasp van 1 citroen
- sap van een 1/2 citroen
- snufje knoflook poeder
- zout, peper en wat olie
Zo maak je het:
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet de pasta af en spoel het af met koud water tot het is afgekoeld.
Schep er wat olie door tegen het plakken en zet apart.
Snijd de komkommer in halve plakken en doe ze in een sla schaal.
Voeg hier ook de kappertjes en de garnalen aan toe.
Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en doe ze in de sla schaal erbij.
Doe de yoghurt in een kom en rasp de schil van een citroen erboven.
Voeg het sap van een halve citroen toe samen met de basilicum, een snufje knoflook poeder, zout en peper.
Roer dit door elkaar en schep het samen met de pasta in de sla schaal.
Meng het goed en proef of er eventueel extra zout, peper of citroensap bij moet.
Serveer direct of laat het goed afkoelen in de koelkast.
Eet smakelijk!