In de zomer proberen we allerlei manieren om af te koelen. Fruitwater is de laatste tijd natuurlijk erg populair. Zoals bijvoorbeeld het fruitwater met munt, citroen en komkommer die ik laatst maakte. Maar als je fruit kunt gebruiken om je water een smaakje te geven, kun je dat natuurlijk ook met iets anders doen. Met thee bijvoorbeeld. En dan bedoel ik natuurlijk ijsthee, omdat hete thee natuurlijk veel te warm is. Ik gaf mijn jasmijnthee deze keer een heerlijke smaak van verse aardbei en munt. Samen met een klein beetje ahorn siroop en flink wat ijsblokjes heb je een heerlijk fris zomer drankje.
Dit heb je nodig voor 1 glas:
- 300 ml jasmijnthee
- 250 gr verse aardbeien, ontkroont
- ± 10 munt blaadjes
- 1 tot 2 el ahorn siroop
- scheutje citroensap
- ijsblokjes
Zo maak je het:
Zet de jasmijnthee en laat deze afkoelen (minimaal tot kamertemperatuur).
Snijd de aardbeien in grove stukken en doe ze in een blender.
Voeg de ahorn siroop en een scheutje citroensap toe.
Pureer de aardbei nu goed fijn.
Giet de puree via een zeef in een kan of kom zodat je alleen het sap van de aardbei overhoud en de pulp achterblijft.
Roer de afgekoelde thee erdoor.
Voeg de muntblaadjes toe en kneus deze een klein beetje met bijvoorbeeld een lepel.
Op deze manier komt de smaak van de munt wat sneller vrij.
Voeg de ijsblokjes toe en roer nog even door.
Schenk de ijsthee in een glas en serveer.
Eet smakelijk!