Omelet met aardappel, prei en geitenkaas

_PSA5625.jpg

Het komt regelmatig voor dat je een aantal gerechten hebt gemaakt waar je een aantal ingrediënten van overhoud in je koelkast. Meestal vind je dat dan zonde om weg te gooien. Toch gooi je het vaak na een paar dagen alsnog weg omdat het er niet goed meer uit ziet en omdat je toch niet zo goed wist wat je er nou mee moest maken. Meestal kies ik er dan uiteindelijk voor om gewoon een lekkere omelet te bakken. In dit geval lag er nog een restje geraspte geitenkaas in de koelkast. Ik combineerde het samen met wat kleine aardappelen die bijna op waren en wat prei. Samen met een paar eieren en wat verse kruiden heb je in een handomdraai een heerlijke lunch op tafel.

_PSA5630.jpg
Dit heb je nodig:

  • 3 eieren
  • 150 gr vastkokende aardappelen
  • 100 gr prei
  • 1 flinke hand geraspte geitenkaas
  • 2 el verse fijngehakte peterselie
  • 1 el roomkaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Schil de aardappel en snijd het in kleine blokjes van een halve centimeter.
Snijd de prei in halve ringen.
Breek de eieren in een kom en voeg er de roomkaas, helft van de geitenkaas, peterselie, zout en peper aan toe.
Klop het goed door elkaar en zet apart.
Verhit wat boter of olie in een koekenpan en voeg de blokjes aardappel toe.
Bak deze in 5 minuten goudbruin en vergeet ze niet af en toe om te scheppen.
Voeg de prei toe en bak deze mee tot hij zachter is geworden.
Schenk het ei mengsel erover en bestrooi de rest van de kaas erover.
Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan.
Bak de omelet net zo lang tot het ei net gestold is.
Snijd de omelet in punten en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s