Workshop bonbons maken bij Cioccolatini

DSCN2701.jpg

Een aantal weken geleden heb ik samen met mijn familie een bonbon workshop gevolgd. De vrouw van mijn neef runt namelijk een ‘custom chocolate’ bedrijf. Van donderdag t/m zaterdag verzorgt ze hier allerlei verschillende workshops waarbij je heerlijke dingen van chocolade kunt maken. Nou ga ik hieronder natuurlijk niet uitgebreid vertellen wat je precies moet doen bij het maken van bonbons. Dat vergt namelijk veel meer oefening dan 1 workshop. Maar het leek me wel leuk om er iets over te schrijven en je een aantal foto’s te laten zien.

DSCN2705.jpg

Voordat je begint met het maken van bonbons is het natuurlijk belangrijk om iets meer te weten te komen over chocola en op welke manier ieder soort gebruikt kan worden. Zo word er bijvoorbeeld precies vertelt wat je bij chocola absoluut niet moet doen, maar ook wat per chocolade soort de perfecte temperatuur is om er mee te kunnen werken. Dit is namelijk per soort een andere temperatuur. Er staan dan ook 3 verschillende bakken waar iedere soort chocola perfect op temperatuur gehouden word.

DSCN2686.jpg

De eerste stap bij het maken van bonbons is het maken van de buitenste laag. Dit doe je, grof gezegd, door de vorm te vullen en korte tijd later weer leeg te gooien. Dit laat je vervolgens op zijn kant drogen. Door hem op zijn kant te laten drogen, kan er meer lucht rondom de vorm komen waardoor het sneller gaat.

DSCN2682.jpg

Nadat de chocola helemaal is uitgehard mag je een vulling uitkiezen. Deze waren bij deze workshop al van te voren gemaakt. Ik koos uiteindelijk voor een vulling van vanille en een vulling met frambozen.

DSCN2694.jpg

De vorm gaat nu een half uurtje de koelkast in om te vulling wat te laten opstijven. Hierna volgt, naar mijn mening, het moeilijkste gedeelte. Namelijk het dichtmaken van de bonbons met een laatste laag chocola. Dit klinkt alsof het juist het makkelijkste gedeelte is, maar dat was het juist niet!

DSCN2696.jpg

Nadat de bonbons in de vorm opnieuw in de koeling zijn uitgehard, is het tijd om ze uit de vorm te halen. Hieronder kun je het eindresultaat zien. Ik kan je alvast zeggen dat deze bonbons echt overheerlijk waren! De workshop was in ieder geval erg leuk om te doen. Ik heb gemerkt dat werken met chocola een echte ambacht is wat aardig wat oefening vergt. Ondanks dat je misschien af en toe het gevoel hebt dat je enorm staat te klungelen, is deze workshop echt heel erg leuk en een grote aanrader. Behalve dat je dit met een familie dag zou kunnen doen, zoals ik dat deed, kun je dit ook bijvoorbeeld met een vrijgezellen feest of een bedrijfsuitje doen.

DSCN2699.jpg

Naast deze bonbon workshop is er ook keuze uit een aantal andere workshops.
De workshop die ik met mijn familie heb gedaan koste zo’n 35,00 euro.
Voor meer informatie kun je kijken op www.cioccolatini.nl of op de Facebook pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s