Quesadilla’s met spinazie en feta

_PSA5605.jpg

Quesadilla’s zijn ideaal wanneer je opzoek bent naar een snelle en makkelijke maaltijd die je zo op de bank voor de tv op kunt eten. Ze zijn ook ideaal wanneer je met het warme weer lekker buiten wilt eten. Geen gedoe met allerlei pannen die op tafel moeten en ook geen gedoe met een hele hoop afwas. Daarnaast zijn deze quesadilla’s ook nog een heel erg lekker. De combinatie van feta en creme fraiche maken ze van binnen lekker romig terwijl het kleine beetje citroen rasp het net iets frisser maakt. Iets wat ik met dit warme weer juist erg lekker vind. Heb je trouwens ook wel eens dat je een aantal tortilla’s over hebt en dat je niet weet wat je er mee moet doen? Behalve dat je ze in de vriezer kunt bewaren, kun je er ook heel goed deze quesadilla’s mee maken.

_PSA5616.jpg
Dit heb je nodig voor 3 stuks:

  • 3 tortilla’s
  • 100 gr verse spinazie
  • 50 gr feta
  • 2 flinke el creme friache
  • 100 gr kastanje champignons
  • rasp van een 1/2 citroen
  • snufje knoflook poeder
  • zout en peper

Zo maak je het:

Hak de spinazie in kleine stukjes en doe het zelfde met de champignons.
Doe het in een schaal en rasp de citroen er boven.
Snijd de feta in kleine blokjes en roer dit samen met de creme fraiche, knoflook poeder, zout en peper door het spinazie mengsel.
Verdeel een paar lepels van het mengsel over de onderste helft van een tortilla.
Druk het een beetje aan en vouw de tortilla dicht.
Ga zo door tot alles op is.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter en bak de quesadilla’s in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Leg ze op een snijplank en snijd iedere quesadilla door midden of in vieren en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s