Bladerdeeg rolletjes met tonijn en kappertjes

_PSA5592.jpg
Vanwege de zomervakanties van collega’s is mijn werkrooster wat drukker dan normaal. Ik draai dan ook soms wat meer avonden dan ik gewend ben. Iets wat ik normaal gesproken nooit zo heel erg vind. Het vervelende is alleen dat ik niet altijd even veel tijd heb om recepten voor mijn blog te maken. Deze keer besloot ik het iets anders aan te pakken en iets te maken wat ik juist mee kon nemen naar mijn werk. Iets wat je makkelijk en snel kan eten, maar wat toch voldoende vult zodat je niet na een uur alweer trek krijgt. Aangezien ik de laatste tijd fan ben van de rollen verse bladerdeeg, leek het me wel leuk om daar iets mee te doen. Ik had enorme trek in tonijn en besloot deze samen met onder andere wat roomkaas en kappertjes op wat bladerdeeg te smeren en deze op te rollen. Het eindresultaat was heerlijk! Ik at er een paar tijdens de lunch en kon de rest meenemen naar mijn werk. Je kunt deze rolletjes natuurlijk ook gewoon serveren bij een feestje of bij de bbq. _PSA5600.jpg

Dit heb je nodig voor ± 10 stuks:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 blik tonijn op olie, uitgelekt
  • ±100 gr naturel roomkaas
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • een flinke hand geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit over een snijplank en besmeer deze met een laagje roomkaas.
Verdeel hier de tonijn over en bestrooi het met kappertjes en peterselie.
Bestrooi alles met wat geraspte kaas, zout en peper.
Rol het bladerdeeg op vanaf de korte kant.
Snijd het rol in plakken van 2 cm dik.
Leg de plakken met de snijkant naar boven op de bakplaat.
Bak de rolletjes in de oven voor 15 tot 20 minuten of tot ze gaar en goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s