Snelle gnocchi met verse pesto

_PSA5582.jpg

Soms kun je met de meest simpele ingrediënten de meest lekkere dingen maken. Gnocchi met alleen wat groene pesto klinkt namelijk vrij saai een eenvoudig. Maar dat is nou juist de reden dat dit gerecht zo lekker is. Oké, je moet hem wel echt combineren met een lekkere salade en een stukje vlees of vis om hem als avondmaaltijd te kunnen eten. Omdat dit echt een basis recept is zou je hem ook perfect kunnen gebruiken als bijgerecht. Of breid hem uit met allerlei ingrediënten om er een goed gevulde pasta pesto van te maken. Je hebt in ieder geval genoeg variatie mogelijkheden met dit recept.

_PSA5588.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 500 gr gnocchi
  • 1 ui
  • 1 plant basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 35 gr pijnboompitten, eventueel geroosterd
  • 2 flinke handen geraspte parmezaanse kaas
  • scheutje citroensap
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe 2/3 van de pijnboompitten, de knoflook, de parmezaanse kaas en de basilicum in een hakmolentje.
Voeg een scheutje citroensap, zout, peper en een flinke scheut olie toe.
Blend alles tot een egaal mengsel en voeg eventueel extra olie toe als dat nodig is.
Schep alles over in een schaaltje en zet apart.
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens aanwijzing op de verpakking, maar giet het net iets eerder af dan staat aangegeven.
Hak ondertussen een ui fijn en verhit wat olie in een wok.
Bak de ui in een paar minuten zacht.
Voeg de gekookte gnocchi toe en bak deze 2 minuten.
Voeg de pesto en de rest van de pijnboompitten toe en warm alles goed mee.
Laat alles goed heet worden en serveer eventueel met wat extra geraspte parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s