Gele curry met vis en groene groente

_PSA5569.jpg

Wanneer ik een snelle en makkelijke gezonde maaltijd op tafel wil zetten, kies ik vaak voor een curry. Je kunt er ontzettend veel groente in stoppen en heel goed variëren met verschillende stukken vlees of vis. Om er extra smaak aan te geven kun je allerlei verschillende kruiden gebruiken. Op die manier kun je heel eenvoudig iedere keer iets anders op tafel zetten. Vandaag koos ik voor een gele curry met onder andere pangasiusfilet (een andere witvis kan natuurlijk ook), courgette en sperzieboontjes. Deze curry kun je binnen een half uur al op tafel hebben staan aangezien vis altijd heel snel klaar is. Ideaal wanneer je geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Serveer deze curry met wat rijst om je maaltijd compleet te maken.

_PSA5575.jpg

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • ±400 gr witvis filet (bijvoorbeeld pangasius, maar een andere kan ook)
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • 150 gr sperziebonen of haricot verts
  • 75 gr doperwten, diepvries, ontdooid
  • 400 ml kokosmelk
  • flinke scheut citroensap
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1/2 tl koriander poeder
  • 1/2 komijn poeder
  • 2 el verse fijngehakte peterselie

Zo maak je het:

Snijd de ui in halve ringen en de courgette in blokjes.
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze.
Kook de sperziebonen 4 minuten voor in kokend water, giet af en laat afkoelen.
Verwijder de schil van de knoflook en de gember en verwijder de zaadjes van de rode peper.
Hak deze 3 ingrediënten fijn of maal het in een hakmolentje als je dat handiger vind.
Snijd de vis in grove stukken van ongeveer 3 tot 4 cm en zet apart.
Verhit wat olie in een wok en voeg de ui toe.
Bak de ui voor een minuut of 3 tot deze zacht is en voeg het rode peper mengsel toe.
Warm het al roerend een minuut mee en roer de droge kruiden erdoor.
Schep het even om en voeg de courgette toe.
Bak de courgette voor 5 minuten en roer af en toe.
Schep de sperziebonen erdoor en bak deze een minuut mee.
Schenk de kokosmelk erbij, roer goed door en breng aan de kook.
Laat het voor een minuut of 5 zachtjes pruttelen zonder deksel.
Voeg de vis en de doperwten toe en warm nogmaals 5 minuten zachtjes mee tot de vis net gaar is.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Roer de peterselie erdoor en serveer met wat rijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s