Tortellini met romige sinaasappelsaus en kip

_PSA5557.jpg

Het is weer een lange tijd geleden sinds ik voor het laatst de recept kaarten van mijn moeder er weer bij heb gepakt. Het was een vrij drukke week waardoor ik even wat minder inspiratie had. Ik besloot om weer eens door haar recepten te neuzen en kwam langs dit heerlijke gerecht. Het gekke was dat de laatste keer dat we dit gegeten hadden, minstens 10 jaar geleden moet zijn. Ik kon me überhaupt niet eens herinneren of ik dit wel eens gegeten had. Maar het kwam gelukkig langzaam weer boven drijven toen ik de eerste hap nam om te proeven. Ik kon me gelijk niet voorstellen dat ik me dit niet kon herinneren. Het is namelijk echt ontzettend lekker! Serveer hem met een lekkere tomaten salade en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.

_PSA5564.jpg

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 350 gr tortellini met kaas vulling
  • 1/2 el paprika poeder
  • 75 gr boter
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml witte wijn
  • 450 gr kipfilet
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 2 handsinaasappels
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 1 tl koriander poeder
  • 250 ml creme fraiche
  • 25 gr pijnboompitten
  • een paar eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 el suiker
  • zout en peper

Zo maak je het:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen in een bakje.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwijder de schil van de sinaasappels en snijd boven een kom de partjes tussen de vliesjes vandaan.
Halveer de partjes en zet ze even apart.
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de tortellini volgens aanwijzing op de verpakking.
Zorg er voor dat de pasta gaar is wanneer de saus klaar is.
Verhit 50 gr boter in een braadpan en voeg de kip, paprika poeder, zout en peper toe.
Bak de kip in een paar minuten net gaar en haal uit de pan.
Voeg de rest van de boter toe aan het resterende braadvet en pers de knoflook erboven uit.
Schenk de witte wijn en de sinaasappelsap erbij en voeg het bouillonblokje en de koriander poeder toe.
Roer het aanbaksel goed los van de bodem en laat de saus 5 minuten op half hoog vuur koken.
Roer de creme fraiche en de suiker erdoor en laat de saus nog zo’n 10 minuten op half hoog vuur inkoken tot saus dikte.
Doe de kip terug in de pan en laat goed warm worden.
Roer de sinaasappelstukjes met het sap erdoor samen met de pijnboompitten en de tortellini.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi deze met de verse peterselie.

Eet smakelijk!

3 gedachten over “Tortellini met romige sinaasappelsaus en kip

  1. Inderdaad een oud recept uit de Allerhande, erg lekker. En ja, het origineel is met tuinkers en zonnebloempitten wat het geheel een originelere smaak geeft..

    Like

  2. Mijn moeder heeft het jaren geleden in haar verzamelboek opgeschreven dus ik had geen idee dat dit uit de allerhande kwam!

    Like

  3. Fantastisch recept uit de Allerhande van jaren geleden. Het originele recept was overigens met tuinkers en niet met peterselie. Ik denk dat dat bij dit recept lekkerder is dan peterselie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s