Smoothie met kiwi, nectarine en meloen

_PSA5513.jpg

In de zomer eet ik vaak veel meer fruit dan ik in de winter doe. Waarschijnlijk omdat het fruit in de zomer gewoon meer smaak heeft. Zo heb ik in mijn vakantie echt kilo’s aardbeien gegeten. Ik at ze zelfs in de avond als snack in plaats van een zak chips. Het scheelde ook een hoop dat ze precies in die tijd in de aanbieding waren waardoor ik een paar keer per week wel een nieuwe doos ging halen. De zomer is voor mij ook de tijd om meer smoothies te maken. En vaak probeer ik iedere keer een nieuwe combinatie uit. Deze keer gebruikte ik onder andere kiwi, nectarine en meloen. De kleur is misschien niet zo mooi fel, maar de smaak is er gelukkig niet minder om. En dat is het belangrijkste.

_PSA5520.jpg

Dit heb je nodig:

  • 1 banaan
  • 1 kiwi
  • 1 nectarine
  • 200 gr meloen (ik gebruikte een mix van verschillende soorten)
  • 100 ml melk
  • eventueel een beetje honing

Zo maak je het:

Verwijder de schil van de kiwi en snijd de kiwi in grove stukken.
Snijd de nectarine door midden en verwijder de pit.
Hak hem verder in grove stukken en doe dit ook met de meloen en de banaan.
Stop al het fruit in een blender en voeg de melk toe.
Blend alles goed fijn en voeg eventueel extra melk toe als je hem te dik vind.
Proef even of je hem zoet genoeg vind en blend er anders een lepeltje honing doorheen.
Schenk de smoothie in een glas en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s