Cheeseburgers met avocado en ei

Zo af en toe is het gewoon enorm lekker om weer eens zo’n vette hamburger te maken. Op dat soort momenten denken we heel even niet na over hoe ongezond ze wel niet zijn. Je moet jezelf af en toe ook een beetje verwennen. Ik zag om me heen wel vaker hamburgers voorbij komen met ei erop en het leek me altijd een beetje een vreemde combinatie. Toch wilde ik het wel een keer proberen. Nou ik kan je vast zeggen dat ik echt enorm lekker is! Hij vult wel enorm snel waardoor je na 1 burger eigenlijk al vol zit. Ik kan me trouwens niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo erg geknoeid heb als met deze burgers. Nou weet ik dat je burgers eigenlijk nooit netjes kunt eten. Maar deze keer was het zo erg dat ik blij was dat ik van te voren al had bedacht dat ik na het eten ging douchen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik gewoon heel erg onhandig ben…


Dit heb je nodig voor 3 stuks:

  • 3 hamburger broodjes of broodjes naar keuze
  • 300 gr half om gehakt
  • 3 plakken kaas
  • 1 avocado
  • 3 eieren + 1 ei voor het gehakt
  • ± 2 tot 3 el paneermeel
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe het gehakt in een kom en voeg de kruiden toe samen met wat zout en peper.
Klop een ei los en voeg de helft ervan toe aan het gehakt.
Kneed het geheel goed door elkaar en voeg paneermeel toe tot je tevreden bent met de structuur.
Voeg eventueel nog meer van het geklopte ei toe als dat nodig is.
Vorm nu 3 burgers van het gehakt en leg ze op een bord.
Snijd de avocado in blokjes en prak het grof met een vork (er mogen best nog wel stukjes in zitten).
Zet de avocado even apart en verhit een koekenpan met wat olie of boter.
Voeg de burgers toe en bak ze aan beide kanten bruin.
Zet het vuur wat lager en doe een deksel op de pan en laat ze van binnen gaar worden.
Leg in de laatste minuut een plak kaas op iedere burger en laat dit smelten.
Mijn burgers waren in totaal ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
Verhit ondertussen een andere koekenpan met wat olie of boter en bak de eieren tot het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht is.
Snijd de broodjes door midden en besmeer de onderkant eventueel met wat ketchup als je dat lekker vind.
Leg de cheeseburgers er op en leg op iedere burger een schepje avocado.
Leg nu voorzichtig het gebakken ei erop en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s