Wanneer we in de zomer met z’n allen gaan bbq-en staat er meestal wel een schaaltje met kruidenboter op tafel. De meeste mensen kiezen tijdens het bbq-en meestal voor het gemak en kopen dan een bakje in de supermarkt. En dat terwijl je het ontzettend makkelijk zelf kunt maken. Het leuke van zelf kruidenboter maken, is dat je verschillende combinaties kunt uitproberen. Zo wilde ik deze keer een wat frissere variant maken die je bijvoorbeeld heel goed bij een stukje biefstuk zou kunnen eten. Tegelijkertijd passen de smaken van deze kruidenboter ook heel goed bij een stukje vis. Ik heb zelfs een lepeltje gebruikt toen ik een pastasaus aan het maken was. Er zijn in ieder geval genoeg manieren om deze kruidenboter te gebruiken.
Dit heb je nodig:
- 125 gr roomboter
- ± 5 blaadjes munt
- rasp van 1 citroen
- snufje knoflook poeder
- zout en peper
Zo maak je het:
Laat de boter op kamertemperatuur komen en schep het over in een kommetje waar je makkelijk in kunt mengen.
Hak de blaadjes munt fijn en doe het bij de boter.
Rasp de citroenschil erboven en voeg wat knoflook poeder toe.
Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Schep het geheel over in een leuk schaaltje en dek het af met folie.
Zet het in de koelkast om een beetje op te laten stijven.
Zorg er wel voor dat je het op tijd weer uit de koelkast haalt wanneer je het wilt gaan gebruiken zodat het goed smeerbaar is.
Eet smakelijk!