Het was zondag en ik had ineens enorme trek ik risotto. Aangezien ik nog wat restjes in de kast had staan, leek het me wel een handig idee om die in mijn risotto te stoppen. Uiteindelijk vond ik de combinatie zo lekker dat ik het gelijk maar heb opgeschreven en op de foto heb gezet. De combinatie van courgette, doperwten en limoen/citroenrasp maken hem uitermate geschikt voor de lente. Je kunt er voor kiezen om hem vegetarisch te houden en hem zo te eten, maar je zou er ook een lekker stukje vis bij kunnen bakken.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 150 gr risotto rijst
- 1 courgette
- 75 gr doperwten
- ± 1 liter groente bouillon
- 50 gr geraspte parmezaanse kaas
- 100 ml witte wijn
- 10 gr basilicum
- 2 el ricotta (creme fraiche of mascarpone kan ook)
- rasp van 1 limoen of citroen
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de courgette in kleine blokjes en zorg ervoor dat de bouillon op laag vuur op staat.
Verhit wat olie ik een diepe pan met dikke bodem en voeg de courgette toe.
Bak deze onder af en toe roeren voor een minuut of 10 tot hij zachter is geworden.
Voeg de rijst toe en roer een minuut door.
Schenk de witte wijn erbij en laat het zachtjes inkoken terwijl je goed blijft roeren.
Schenk nu met een soeplepel steeds wat bouillon in de pan.
Laat het onder regelmatig roeren zachtjes inkoken.
Voeg de volgende lepel pas toe als de vorige is opgenomen.
Dit proces duurt ongeveer 30 minuten maar dat kan per keer verschillen.
Proef goed hoever de rijst al gaar is en voeg de ricotta, limoenrasp, doperwten en parmezaanse kaas toe wanneer de rijst zo goed als gaar is.
Laat alles nog even zachtjes gaar worden en voeg de basilicum toe.
Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer.
Eet smakelijk!