Gebakken aardappels met kip en feta uit de oven.

Je kent vast wel eens van die dagen die zo warm zijn dat het zweet je al bijna uitbreekt bij het idee dat je straks boven het vuur het eten moet gaan staan koken. Meestal probeer je er dan voor te zorgen dat je een maaltijd op tafel kunt zetten waar zo min mogelijk pannen aan te pas komen. Vaak kom je dan uit op een maaltijd salade bijvoorbeeld. Ook heel erg lekker natuurlijk. Maar iets anders is ook wel eens leuk. Dit recept is daar het ideale voorbeeld van. Het kost je namelijk bijna geen tijd in de keuken en bezorgt je ook nog eens weinig afwas. Er komt namelijk geen pan aan te pas! Alles gaat op de bakplaat en kan zo de oven in geschoven worden. Samen met een simpele groene salade voor wat extra groente heb je een complete maaltijd terwijl je de meeste tijd lekker buiten kunt gaan zitten wachten tot het eten klaar is.


Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 700 gr vastkokende aardappels
  • 500 gr kippendijfilet
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr feta
  • 1 citroen
  • een flinke pluk tijm takjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ± 50 gr olijven, gehalveerd
  • 4 el olie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar.
Pers de knoflook uit in een bakje en rasp de schil van een citroen erboven.
Voeg het sap van een halve citroen toe samen met de olie en de gedroogde oregano.
Meng even door elkaar en zet apart.
Boen de schil van de aardappels goed schoon en snijd de aardappels in gelijke partjes.
Snijd de rode uien in dunne partjes en leg ze samen met de aardappels op de bakplaat.
Voeg de tijm takjes en de olijven toe.
Snijd de kippendijfilet in 3 of 4 grove stukken en verdeel ze over de bakplaat.
Sprenkel het olie mengsel erover, bestrooi met zout en peper en meng alles met een lepel goed door elkaar.
Snijd de feta in blokjes en zet even apart.
Bak de plaat in de oven voor 30 tot 35 minuten.
Voeg halverwege de baktijd de feta blokjes toe en zet de plaat terug in de oven tot de feta stukjes net bruin beginnen te worden en de rest gaar is.
Serveer samen met een groene salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s