Gegratineerde tortellini met spinazie en kaassaus

Iedereen om mij heen weet dat tortellini altijd mijn favoriete maaltijd was. We aten het thuis eigenlijk altijd op de zelfde manier. Namelijk met spinazie en tomatensaus uit de oven. Het recept ervan kun je al op mijn site vinden. Toen ik later bij een vriendin bleef eten en we zelf voor onze maaltijd moesten zorgen, kwam ik erachter dat ze net als ik gek was op tortellini. Ik was natuurlijk wel erg benieuwd hoe ze het zelf altijd at. We warmde een pak bevroren spinazie op en deden was kaassaus in een pannetje dat we ook alleen maar op hoefde te warmen. Echt speciaal was het niet, maar toch werd ik er een beetje verliefd op. Sindsdien heb ik mijn eigen variatie er op gemaakt die ik vooral maak wanneer ik alleen eet. Laatst realiseerde ik me dat ik het recept nooit met jullie gedeeld heb. Het was dus hoog tijd om daar eens verandering in te brengen.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 250 tot 300 gr verse tortellini (uit de koeling van de supermarkt)
  • 150 gr verse spinazie
  • 5 gedroogde tomaten
  • 35 gr bloem
  • 35 gr boter
  • 400 ml melk
  • 60 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 100 gr geraspte jong belegen kaas
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Meng de 2 soorten kaas door elkaar en zet apart.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem er aan toe.
Roer het goed door met een garde voor een kleine minuut om de bloem gaar te laten worden.
Roer beetje bij beetje de melk erdoor met de garde en zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven.
Breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 10 minuutjes pruttelen tot het ingedikt is.
Roer er 2/3 van de kaas door tot het gesmolten is en breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzing op de verpakking en giet af.
Verhit een wok zonder olie of boter en voeg de spinazie toe.
Laat het al roerend slinken.
Roer de tortellini, gedroogde tomaat en de kaassaus erdoor en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Schep alles over in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de schaal in de oven voor 15 tot 20 minuten of tot de bovenkant mooi bruin begint te worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s