Getest: Dr. Oetker Yes it’s pizza spinach crust

Al een hele tijd zie je regelmatig pizza’s voorbij komen met een groente bodem. Bijvoorbeeld een pizza bodem die gemaakt is van bloemkool of broccoli. Het staat ook al een lange tijd op mijn to do lijstje, maar het komt er steeds gewoon niet van. Dus toen ik in de winkel deze pizza met spinazie bodem tegen kwam leek het me wel leuk om hem te testen. Gewoon om te kijken hoe anders dat nou smaakt dan een pizza met traditionele bodem. Meestal koop ik alleen diepvries pizza’s als ik heel laat thuis ben en echt geen zin meer heb om te koken. Iets wat niet vaak voorkomt. Diepvries pizza’s vind ik meestal niet zo heel lekker namelijk. Er gaat tenslotte niets boven een zelfgemaakte pizza. Toch was ik wel nieuwsgierig naar deze versie. Dus lees zeker even verder als je benieuwd ben naar mijn oordeel.

Wat te doen:

De meeste beschrijvingen zijn bij diepvries pizza’s toch wel het zelfde. En ook bij deze pizza was hij niet anders.
Het enige wat je hoeft te doen is hem uit de het plastic halen, hem op een rooster leggen en hem een minuut of 14 in de oven doen. Simpeler kan eigenlijk niet.
Al vond ik het wel opvallend dat de pizza op een rooster moest in plaats van op een bakplaat. Misschien om de bodem makkelijker krokant te krijgen?
Voor de zekerheid hem ik er wel een bakplaat onder gelegd tegen het lekken.
Een bakplaat schoonmaken is namelijk nog altijd makkelijker dan een hele oven schoonmaken.
Wat vond ik er van:

Mijn eerste reactie was sowieso positief. Het viel me namelijk mee hoe goed de kleuren er nog uit zagen nadat hij uit de oven kwam. Het groen van de broccoli sprong er gewoon bijna vanaf. Dat is in ieder geval al een pluspunt. Ik vind het namelijk altijd jammer als bevroren groente er uiteindelijk makkelijk grauw en bruinig uit komt te zien na het bakken.
Tijdens het snijden viel het me op dat hij niet zo krokant was als ik zou willen.
Ik hou ervan als een bodem lekker krokant is en dat je makkelijk een punt kunt pakken zonder dat hij inzakt.
Het viel bij deze pizza wel mee hoe snel hij inzakte, maar toch had hij van mij nog wel wat krokanter gemogen.
Het voordeel van een wat zachtere bodem is dat de randen niet zo ontzettend hard zijn dat je pizza mes er bijna niet doorheen komt.
De smaak is uiteindelijk toch het belangrijkste.
En hoewel het toch een diepvries pizza blijft, was ik toch aangenaam verrast.
Ik had niet het idee dat ik nou alleen maar groente zat te eten in plaats van een pizza.
Iets waar ik stiekem wel een beetje bang voor was.
Je proefde wel duidelijk dat deze pizza anders smaakte dan de traditionele, maar het was nog steeds echt een pizza.
Je proefde de spinazie van de bodem zonder dat het overheersend was en de topping paste er goed bij.
Een zelfgemaakte pizza blijft natuurlijk altijd het lekkerste, maar ik moet zeggen dat deze nieuwe pizza’s met groente bodem helemaal niet zo slecht zijn als ik eerst dacht.
Als ik ooit nog eens een diepvries pizza in de oven doe, lijkt het me wel leuk om de andere smaken van deze nieuwe pizza’s ook eens te proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s